Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Tinerii din capitală s-au întrecut la tragerea cu arcul la țintă (VIDEO)

20 mai. 2016,, 18:00   Societate
3459 0

Tinerii din capitală s-au întrecut la tragerea cu arcul la țintă (VIDEO)
Foto : facebook.com

Peste 40 de tineri și-au dat întîlnire astăzi în fața Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM) pentru a-și încerca puterile în cadrul turnirului „Student archery challenge”.


Competiția le-a oferit posibilitatea tinerilor începători să tragă cu arcul la țintă, informează NOI.md.

Potrivit organizatorilor, toți participanții sau înscris fie cu cîteva zile înaintea competiției, fie chiar la locul desfășurării acesteia. Fiecare persoană înscrisă a avut ocazia să tragă în două etape de cîte cinci ori, iar pe final, în urma punctajului ales, vor fi aleși doi participanți: o fată și un băiat.

„Este pentru prima dată cînd în Moldova se organizează un astfel de eveniment – «Student archery challenge». Este un eveniment dedicat sportului din Moldova, și anume tragerea cu arcul. O mare parte dintre participanți pentru prima dată țin în mînă un arc, iar turnirul nu este unul profesional”, a declarat directorul „Promotion Group”, Pavel Sidorenco, intervievat de NOI.md.

Potrivit sursei citate, „Promotion Group” pînă în prezent a organizat peste 20 astfel de activități, în mare parte acestea fiind sportive, cu scopul de a promova sportul, tînăra generație și modul de viață sănătos.

„Participanții se descurcă foarte bine, luînd în considerație faptul că sînt începători. Pentru a învăța a trace cu arcul, e nevoie de ceva timp, copiii au nevoie de aproximativ patru luni, iar maturii – de o lună. Astăzi fetele se descurcă mai bine, deoarece sînt mai atente decît băieții. Fetele sînt istețe, dar bărbații vor să-și arate puterea”, afirmă antrenorul la tras cu arcul Popov Semeon.

Participanții s-au arătat încîntați de noua experiență din viața lor, iar unii se gîndesc să practice acest gen de sport la modul serios.

Evenimentul a fost organizat de ASEM, Promotion Group, Federația de Tir cu Arcul din Republica Moldova, Liga Tineretului și portalul NOI.md.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?