Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sîrbu recunoaște: Integrarea europeană „a șchiopătat” din cauza bătăliilor politice

17 mai. 2016,, 15:13   Politică
3553 5

Sîrbu recunoaște: Integrarea europeană „a șchiopătat” din cauza bătăliilor politice
Foto: inprofunzime.md

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu admite că lupta dintre partidele de la guvernare din ultimii ani a încetinit mersul reformelor și, prin urmare, procesul de integrare europeană.


Despre acest lucru parlamentarul a vorbit astăzi, în cadrul unei dezbateri publice, notează NOI.md.

Deși admite că reglările de conturi în sfera politică se răsfrîng negativ asupra cursului european, deputatul spune că acest fenomen e specific politicii, larg răspîndit și în statele europene.

„Acum 5-6 ani, acel vector al integrării europene pe alocuri a mers bine, pe alocuri a șchiopătat, evident și din cauza interminabilelor bătălii politice, care se întîlnesc și alte state europene. Au fost și la noi astfel de bătălii, cu părere de rău poate au încetinit unele reforme, dar ne bucurăm că, începînd cu 2016, în Moldova s-a instituit o stabilitate relativă. Avem deja 100 de zile de activitate a noului guvern, care și-a asumat angajamentele prevăzute în agenda europeană”, a precizat Sîrbu.

Democratul a remarcat că la ora actuală cel mai problematic sector rămîne cel al justiției. Mai mult decît atît, deputatul a sugerat că statul de drept, consfințit de Constituție, rămîne deocamdată o declarație, fără valoare practică.

„În 1994 s-a făcut o eroare inconștientă în Constituție, cînd s-a declarat Moldova drept stat de drept. Nu poate fi un stat de drept la nivel declarativ. Noi trebuie să tindem spre asta și să realizăm toate măsurile, pentru că este un proces îndelungat – reforma Procuraturii, reforma judecătorească. Politicienii vin și pleacă, dar vrem ca lucrurile bune să fie resimțite și de generațiile viitoare”, a subliniat Sergiu Sîrbu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?