Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Filip, supărat foc pe șeful BNS: „Dacă nu sînteți în stare să vă faceți meseria, să vă prezentați demisia”

11 mai. 2016,, 17:24   Politică
7316 10
Filip, supărat foc pe șeful BNS: „Dacă nu sînteți în stare să vă faceți meseria, vă prezentați demisia”
Foto: statistica.md

Premierul Pavel Filip i-a cerut directorului Biroului Național de Statistică (BNS), Marin Gospodarenco, să prezinte în termen de trei zile explicații pe marginea recensămîntului populației efectuat încă în 2014, informează NOI.md.


Solicitarea a fost înaintată după ce premierul a primit un răspuns evaziv pe marginea anchetei interne desfășurate la BNS. De asemenea, Filip s-a arătat indignat de faptul că, deși au trecut două luni de cînd a cerut prezentarea rezultatelor preliminare ale recensămîntului, aceste date așa și nu au fost făcute publice.

„Mi s-au prezentat rezultatele acestei anchete interne și constat că este o poezie frumoasă, cuvinte aranjate frumos, dar este o anchetă absolut sterilă din care eu nu pot trage nicio concluzie, abordarea a fost foarte superficială. Nicio propunere concretă și niciun rezultat concret în urma acestei anchete. Cu atît mai mult, am cerut ca timp de o lună să avem datele preliminare după procesarea datelor din ancheta de control. Astăzi sîntem în 11 mai și încă nu am văzut aceste date”, a menționat Filip la ședința de astăzi a executivului.

Premierul i-a sugerat șeful BNS să-și dea demisia în cazul în care nu va face față cerințelor ce îi stau în față. Filip a menționat că aceeași soartă îi așteaptă și pe ceilalți funcționari neserioși.

„Să-i transmiteți domnului Gospodarenco că aștept în 3 zile o explicație foarte clară. Dacă nu sînteți în stare să prezentați o anchetă, atunci să vă prezentați demisia. Am avut o înțelegere că acesta va fi parcursul tuturor celor care vor avea o abordare superficială”, a punctat Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?