Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Kim Jong-Un: Folosirea armei nucleare, numai în caz de agresiune

8 mai. 2016,, 19:00   Externe
4339 0

Kim Jong-Un: Folosirea armei nucleare, numai în caz de agresiune
Foto: blogspot.com

Coreea de Nord nu va face uz de armele sale nucleare decât dacă suveranitatea sa îi este amenințată de către o altă putere nucleară, a afirmat liderul nord-coreean Kim Jong-Un în fața congresului Partidului Muncitorilor, potrivit AFP.


"Ca putere nucleară responsabilă, republica noastră nu va utiliza o armă nucleară fără ca suveranitatea să îi fie încălcată de forțe ostile și agresive cu bombe atomice", a declarat sâmbătă Kim Jong-Un, citat duminică de agenția oficială de presă KCNA.

El a promis că Phenianul "își va respecta cu fidelitate" angajamentele sale de neproliferare și va face presiuni pentru o denuclearizare internațională.

Coreea de Nord s-a retras în 2003 din Tratatul de Neproliferare Nucleară care obligă statele "să continue de bună-credință negocieri privind măsuri relative la dezarmarea nucleară".

Țara este afectată de o serie de sancțiuni internaționale impuse după efectuarea primului test cu bombă atomică în 2006, urmat de alte trei și de numeroase lansări de rachete.

Ultimul test nuclear a avut loc pe 6 ianaurie, iar Phenianul a susținut că a fost vorba despre o bombă cu hidrogen sau bombă H.

Coreea de Nord a inaugurat vineri prima sa mare adunare politică din ultimii aproape 40 de ani, un congres al partidului unic la putere care urmează să consacre puterea absolută a lui Kim Jong-Un.

De asemenea, va confirma ca doctrină a partidului strategia "byungjin", inițiată de el, constând în desfășurarea în tandem a dezvoltării economice și a programelor nuclear și balistic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?