X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Guvernul a aprobat Regulamentul controlului parlamentar a executării deciziilor CEDO

4 mai. 2016,, 19:17   Politică
2854 2
Регламент парламентского контроля за исполнением решений ЕСПЧ получил одобрение правительства
Foto: rtr.md

Guvernul a aprobat la ședința de miercuri Regulamentul controlului parlamentar a executării deciziilor și hotărîrilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), informează NOI.md.


Regulamentul stabilește mecanismele de control permanent din partea unei subcomisii parlamentare speciale. Se preconizează instituirea unei monitorizări permanente a situației legate de executarea deciziilor și hotărîrilor CEDO de către instituțiile de stat vizate în dosarele Curții de la Strasbourg.

Subcomisia va coopera cu delegatul guvernamental care urmează să coordoneze măsurile privind executarea deciziilor CEDO. În caz de necesitate, delegatul guvernamental va putea solicita informații suplimentare referitor la executarea hotărîrilor CEDO și va menține contacte cu Comitetul de miniștri al Consiliului Europei care monitorizează executarea deciziilor și hotărîrilor CEDO în Moldova.

Ministerul Justiției a explicat că a avizat pozitiv inițiativa Parlamentului reiețind din necesitatea eliminării problemelor de sistem în practica judiciară națională, indicate de partenerii europeni.

Autoritățile sînt convinse că punerea la punct a mecanismului de analizare obiectivă a executării deciziilor CEDO va preveni încălcarea Conveției Europene a Drepturilor Omului și va permite executarea obligatorie a angajamentelor Moldovei în acest domeniu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?