X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Guvernul are rezerve față de atribuirea statutului de municipiu mai multor orașe

4 mai. 2016,, 18:45   Politică
3774 1

Guvernul se opune acordării statutului de municipiu mai multor orașe
Foto: sputnik.md

Cabinetul de miniștri a avizat negativ inițiativa legislativă a PCRM privind atribuirea statutului de municipiu orașelor Cahul, Edineț, Hîncești, Orhei, Soroca și Ungheni.


Decizia a fost luată la ședința de astăzi a executivului, notează NOI.md.

Potrivit ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, obiectivul autorilor de a impulsiona dezvoltarea social-economică a acestor localități nu poate fi atins în modul propus. Ministrul a mai precizat că realizarea prevederilor proiectului implică cheltuieli financiare suplimentare, lucru care nu a fost luat în calcul de către autori.

Pe lîngă atribuirea statutului de municipiu unor orașe, deputații comuniști au mai propus ierarhizarea localităților urbane pe ranguri, în funcție de nivelul de dotare. Rangul 0 urmează a fi atribuit orașului Chișinău, rangul I – municipiilor Bălți și Tiraspol, rangul II – orașului Cahul, Comrat etc. Reprezentanții Guvernului au mai precizat că autoritățile pregătesc o nouă abordare asupra organizării administrativ-teritoriale, iar propunerile prezentate vor fi luate în calcul.

Precizăm că un proiect de lege similar cu cel al deputaților comuniști a fost anterior înaintat de PLDM și votat în prima lectură de Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?