X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Despre ce a discutat Timofti cu guvernatorul BNM

4 mai. 2016,, 17:05   Politică
3632 3
Что Тимофти обсудил с президентом Нацбанка?
Foto: moldpres.md

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit astăzi la Reședința de Stat pe guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, NOI.md.


Potrivit serviciului de presă al șefului statului, discuțiile s-au axat pe dinamica inflației și pe măsurile întreprinse de Banca Națională a Moldovei în vederea îmbunătățirii stabilității sistemului financiar, dar și pe diminuarea ratei de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară.

Nicolae Timofti a menționat că Sergiu Cioclea a preluat mandatul de guvernator al BNM pe fundalul unei crize fără precedent pentru țara noastră. Totodată, președintele a specificat că noul guvernator va trebui să facă față tuturor cerințelor unui climat economic în continuă schimbare.

La rîndul său, Sergiu Cioclea a dat asigurări că Banca Națională va monitoriza și va anticipa evoluțiile interne și cele ale mediului economic internațional, inclusiv indicatorii monetari și cei ai pieței valutare, astfel încît, prin flexibilitatea cadrului operațional, să asigure menținerea stabilității prețurilor.

De asemenea, guvernatorul a declarat că își dorește să modernizeze sistemul bancar și să contribuie direct la dezvoltarea și stabilitatea economiei naționale.

Întrevederea președintelui Republicii Moldova cu guvernatorul Băncii Naționale vine în contextul preluării funcției respective de către Sergiu Cioclea, începînd cu data de 11 aprilie curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?