X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Zece ani de închisoare, pentru un tractor scos ilegal din țară

29 apr. 2016,, 17:30   Societate
4983 4
10 лет тюрьмы – за незаконно вывезенный трактор
Foto: border.gov.md

Doi cetățeni ai Moldovei și Ucrainei ar putea fi condamnați la 10 ani de închisoare pentru încercarea de a scoate ilegal din țară un tractor, informează NOI.md.


Astfel, în timpul efectuării misiunilor de serviciu, angajații secției echipe mobile a Direcției regionale „Nord” din cadrul Poliției de Frontieră, au observant un mijloc de transport care se deplasa cu luminile aprinse, din Republica Moldova spre Ucraina. Însă în pofida întunericului, tractorul a fost observant de grănicerii din Cernăuți, care au depistat la volan un cetățean ucrainean.

Polițiștii de frontieră au identificat proprietarul mijlocului de transport, care s-a dovedit a fi un cetățean al R.Moldova. Din declarațiile bărbaților s-a stabilit că tractorul a fost adus în Ucraina în mod fraudulos, motivul fiind diferența de preț al acestuia, dar și taxa mare de import. „Contrabandiștii” intenționau să vîndă tractorul de model „Belarus 802” în Ucraina, unde prețul acestuia este mult mai mare.

Unitatea de transport a fost predată părții moldovenești și indisponibilizată pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră „Criva” pînă la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Pe cazul dat a fost pornit dosar penal pentru contrabandă în proporţii deosebit de mari. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă pînă la 10 ani privațiune de libertate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?