Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Cum va lupta Poșta cu terorismul și spălarea de bani

20 apr. 2016,, 14:30   Societate
2274 0
Как Почта будет бороться с терроризмом и отмыванием денег
Foto: jurnal.md

Acest fapt este stipulat în proiectul de modificări a Legii privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător, conform căruia Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor va trebui să urmeze prevederile Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării de bani și finanțării terorismului de către operatorii poștali.


Se au în vedere serviciile legate de transferurile bănești și colete. Proiectul respectiv a fost examinat la ședința Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, informează NOI.md.

Data trecută deputații au întrebat Centru Național Anticorupție (CNA), de ce Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor trebuie să se ocupe de aceste chestiuni, la care directorul instituției, Viorel Chetraru, a comunicat că experții europeni, în timpul studierii Legii privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător, au observat că Poșta nu participă la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, recomandîndu-le autorităților moldovene să înlăture această lacună.

De aceea, Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în a cărui subordine se află Poșta, i s-a indicat să se includă în acest gen de control, pentru a nu admite transferurile bănești ilegale. Atunci cînd angajații Poștei se vor confrunta cu asemenea cazuri, ei pur și simplu vor informa SIS-ul, fără a se implica. În special, se va acorda atenție la suma transferurilor și țările de unde și în care se efectuează transferurile. Există o listă de țări cu atenție sporită, de exemplu, Siria.

Mai detaliat despre acest proiect de lege citiți în articolul de pe NOI.md „Zona controlului special: noi inițiative de interceptare și cenzură”
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?