X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Planul autorităților pentru mașinile din stînga Nistrului

19 apr. 2016,, 10:00   Societate
14234 2
Planul autorităților pentru mașinile din stînga Nistrului
Foto: europalibera.mobi

Automobilele din regiunea transnistreană vor fi înmatriculate oficial în Republica Moldova.


Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu șeful Serviciului Diplomatic al Marii Britanii, Simon McDonald.

Prim-ministrul a menționat că această acțiune face parte din prioritățile stabilite pentru acest an de Guvern, iar, astfel, șoferii mașinilor din stînga Nistrului vor avea posibilitatea să circule peste hotarele Republicii Moldova.

Pavel Filip nu a specificat cum vor arăta plăcuțele de înmatriculare pentru mașinile din stînga Nistrului. Anterior erau discutate mai multe variante propuse de reprezentații Chișinăului, Tiraspolului și misiunea EUBAM.

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a declarat că diplomele de studii eliberate de instituţiile de învățămînt din stînga Nistrului vor fi recunoscute oficial şi va fi asigurată interconexiunea reţelelor de telefonie fixă.

Cei doi oficiali au mai discutat despre situaţia curentă din ţară, implementarea reformelor în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, precum şi rezultatele obţinute de actualul Cabinet de miniştri. La rîndul său, Simon McDonald, a subliniat că evoluţiile şi reformele realizate în Republica Moldova sînt atent urmărite de societatea internaţională, iar succesele înregistrate, apreciate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?