X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova a fost lansată Săptămîna EU4 Business pentru promovarea afacerilor

18 apr. 2016,, 12:45   Business
3826 0

В Молдове запущена Неделя EU4Business для продвижения бизнеса
Foto: infomarket.md

În Moldova a fost lansată astăzi Săptămîna EU4 Business de promovare a îmbunătățirii mediului de afaceri și dezvoltare a sectorului privat, susținut de Uniunea Europeană, relatează NOI.md.


Potrivit unui comunicat al Delegației UE în Moldova, evenimentul va cuprinde o serie de evenimente menite să promoveze îmbunătățirea mediului de afaceri și dezvoltarea sectorului privat. La acesta vor participa principalele părți implicate, parteneri, reprezentanți ai proiectelor finanțate de UE și ai organizațiilor internaționale.

Săptămîna va debuta cu un forum al structurilor de sprijinire a mediului de afaceri. Acesta va avea loc pe data de 18 aprilie și este organizat în cooperare cu proiectul finanțat de UE pentru Implementarea ZLSAC în Republica Moldova și Asociaţia Businessului European din Moldova.

Pe 19 aprilie va avea loc o conferință de nivel înalt, în cadrul căreia va fi lansat „Indicele politicilor ÎMM: Țările Parteneriatului Estic 2016”, care se bazează pe Legea privind întreprinderile mici pentru Europa (SBA). Aceasta va reuni membri ai Guvernului, factori de decizie politică, organizații de sprijinire a afacerilor, reprezentanți ai societății civile și ai spațiului mediatic pentru a discuta despre starea actuală de elaborare a politicilor pentru IMM-urile din Republica Moldova. Conferința este organizată de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), Comisia Europeană, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Fundația Europeană de Formare (FEF) și Ministerul Economiei al Republicii Moldova.

La 20 aprilie va avea loc Conferința Națională PARE 1+1 2016, organizată de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), în cadrul căreia se vor ține discuții pe marginea atragerii remitențelor în economia țării.

De-a lungul întregii săptămîni, vor fi organizate numeroase sesiuni de instruire și ateliere de lucru, care vor viza îmbunătățirea capacității organizațiilor de sprijinire a afacerilor de a se implica în dialogurile public-private în cadrul proiectului regional finanțat de EU „East Invest 2 – Asigurarea Dialogului Public-Privat”.

Activitățile desfășurate pe parcursul acestei săptămîni vor pune accentul pe consolidarea capacităților organizațiilor membre din mediul afacerilor și organizațiilor de sprijinire a afacerilor în ceea ce privește asigurarea unei mai bune promovări a intereselor acestora. Acestea se referă la crearea unor coaliții între organizațiile în cauză și facilitarea dialogului public-privat. În contextul acestor sesiuni de instruire, abilitățile de comunicare, atît pe plan intern cît și extern, vor fi îmbunătățite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?