X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Sandu: Guvernarea ne-a furat singurul instrument de democrație directă

31 mar. 2016,, 12:37   Politică
5981 3

Sandu: Guvernarea ne-a furat singurul instrument de democrație directă
Foto: noi.md

Liderul mișcării politice „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, condamnă decizia Comisiei Electorale Centrale prin care a fost respinsă inițiativa populară de modificare a Constituției.


În opinia Maiei Sandu, această decizie este o dovadă în plus a caracterului antidemocratic al actualei guvernări și o sfidare gravă a voinței popoului, notează NOI.md.

„Decizia de ieri a CEC, sprijinită de inacțiunea autorităților, este o dovadă în plus a caracterului antidemocratic al acestei guvernări și o sfidare gravă a voinței cetățenilor. În situația în care actualul legislativ și toate instituțiile publice controlate de acesta nu ne mai reprezintă, guvernarea ne fură și singurul instrument de democrație directă – referendumul. Mă întreb ce ar fi să le spunem și noi că, de acum încolo, Parlamentul nu poate adopta decizii cu mai puținde 150 de voturi? Așa am ajunge repede și la alegeri anticipate...”, a menționat Maia Sandu.

Precizăm că ieri, CEC a respins inițiativa Platformei „DA” privind organizarea unui referendum constituțional, argumentînd că nu a fost respectată condiția colectării a cîte 20 de mii de semnături dintr-un raion. Grupul de inițiativă a colectat în total 400 de mii de semnături din toate regiunile țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?