X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Mărțișoare pentru toți, de la polițiștii de frontieră și vameși (FOTO)

1 mar. 2016,, 11:42   Societate
2703 0
Пограничники и таможенники одарили всех мэрцишорами (ФОТО)
Foto: gov.md
Angajații Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal, din primele ore ale zilei de 1 martie, le înmînează tuturor călătorilor care traversează hotarul mărțișoare. În premieră, polițiștii de frontieră și vameșii moldoveni marchează această tradiție în colaborare cu colegii din România, informează NOI.md.

Înmînarea mărțișoarelor cetățenilor care traversează hotarul a devenit o tradiție frumoasă, care este respectată de mulți ani. La acțiune au participat angajații tuturor subdiviziunilor Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal, inclusiv cele de la Aeroportul Internațional Chișinău. Oamenii au rămas mulțumiți, chiar dacă unii erau mirați de această tradiție.

În premieră, frumoasa datină de celebrare a mărțișorului a fost marcată în comun cu colegii din România. Pe podul dintre punctele de trecere „Leușeni” (RM) și „Albița” (România), polițiștii de frontieră moldoveni au prins mărțișoare la pieptul polițistelor de frontieră din România și le-au dăruit simboluri vii ale primăverii, cîte un buchet de lalele. Se cunoaște că în România se practică obiceiul ca fetele să dăruiască mărțișoare bărbaților, astfel, colegele românce au surprins polițiștii de frontieră moldoveni cu acest simbol național, prins la piept.

Nu au rămas în urmă nici vameșii. „Un mărţişor la inima tuturor” – astfel au promovat, astăzi, angajații vamali sosirea primăverii în punctele de trecere. Oamenii sînt rugați să părăsească mijlocul de transport, fiind felicitați cu sosirea primăverii și cu cîte un mărțișor. Astfel, și controlul vamal trece mai ușor, și în suflet rămîn sentimente plăcute.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?