X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Panourile publicitare vor fi scoase de pe străzile principale

15 feb. 2016,, 15:15   Capitala
3182 0

Panourile publicitare vor fi scoase de pe străzile principale
Foto: timpul.md

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunțat astăzi, în cadrul ședinței săptămînale a Primăriei, că majoritatea panourilor publicitare de pe arterele principale ale orașului vor fi scoase. Totodată, panourile electronice vor fi reglementate separat, anunță NOI.md.

„La sensurile giratorii, panourile prezintă pericol de securitate, atît pentru pietoni, cît și pentru șoferi. Solicit ca și preturile de sector să prezinte de care panouri vor să scape, pe lîngă cele care sînt menționate într-o serie de categorii”, a cerut Dorin Chirtoacă.

Reprezentanții Direcției arhitectură au propus ca, în cazul în care agenții publicitari cer prelungirea autorizațiilor expirate ale panourilor care nu se află printre cele ce urmează a fi demontate, să li se satisfacă cererea, prelungindu-li-se autorizațiile pînă la 31 decembrie curent. Restul permisiunilor să fie prelungite doar pentru trei luni, după care să fie demontate.

Edilul a cerut întocmirea unei liste cu panourile ce urmează a fi demontate și cu cele ale căror autorizații vor fi prelungite pînă la finele anului: „Din start introduceți-le pe cele din mijlocul bulevardelor Dacia, Grigore Vieru sau Calea Orheiului; pe cele care sînt peste carosabil, care sînt la sensurile giratorii și în raza de 100-200 de metri de lîngă acestea. În plus, pe cele din zona istorică și din alte zone unde nu au ce căuta, dar și pe cele din proiectele BERD - Ștefan cel Mare și Sfînt, Negruzzi, Alecsandri, 31 august, Tighina, Alexandru cel Bun. Am răbdat zece ani, cred că ajunge! Trebuie de trecut la alt tip de activitate în sensul acesta”.

Dorin Chirtoacă le-a mai cerut responsabililor să pregătească pînă la 1 iunie o nouă concepție de amplasare a publicității, una de tip european.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?