Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dealeri: Din lipsă de cerere de valută, leul moldovenesc cîştigă teren

9 feb. 2016,, 16:15   Economie
2276 0
Дилеры: На фоне отсутствия спроса на валюту молдавский лей укрепляется
Foto: cafeluta.md
Din cauza lipsei de cerere de valută şi activităţii de afaceri reduse, leul moldovenesc, în ultimele zile, a început să cîştige teren în fața dolarului SUA şi monedei euro.

"Se creează impresia că clienţii au dispărut, pe piaţă practic lipseşte cererea de valută. Parţial, noi asociem acest fenomen cu sărbătorile de iarnă din China, motiv pentru care importatorii sînt inactivi, precum şi cu întîrzierea importului de materiale de construcţie, a căror cantitate creşte spre primăvară", a spus dealerul valutar al unei bănci.

Fiind întrebat despre volumele tranzacţiilor valutare pe piaţa interbancară, interlocutorul a spus că luni nu s-au înregistrat tranzacţii.

"De regulă, volumul nu depăşeşte $150-200 mii, ceea nicidecum nu se compară cu precedentele $4-5 mil. - sume obişnuite pentru piaţa moldovenească în perioada antecriză", afirmă participanţii de pe piața valutară.

Ei atrag atenţia la deficitul nesemnificativ de lei ce se atestă atît pe piaţa fără numerar, cît şi pe segmentul valutelor în numerar şi la casele de schimb valutar.

"Situaţia de pe piaţă şi comportamentul participanţilor ei, deocamdată, nu confirmă semnele de revigorare", menţionează dealerii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?