X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Antreprenorul complexului locativ a răspuns la acuzaţiile activiştilor (FOTO)

3 feb. 2016,, 15:00   Capitala
1140 4

Застройщик жилого комплекса ответил на обвинения активистов
Foto: bloknot-moldova.md

Scrisoare deschisă adresată locuitorilor orașului Chișinău, din numele companiei «A.B.C. Gurmandis», în contextul construcției complexului locativ – comercial de pe adresa: mun. Chișinău, str. Miron Costin 9.

" Stimați chișinăuieni,

Compania noastră demarează construcția unui complex locativ-comercial modern pe adresa str. Miron Costin 9 și credem că acest complex va înfrumuseța orașul. Din păcate, primele lucrări sunt însoțite de scandalul provocat de activiștii PSRM, cu scopul de a atrage atenția asupra activității lor de partid și a provoca rezonanță în mass-media și pe rețelele sociale. Învinuirile pe care le-au adus sunt false, nu corespund realității și dezinformează opinia publică, iar acțiunile ilegale ale unor activiști din partid afectează desfășurarea normală a lucrărilor planificate la acest obiect.

Terenul de pe adresa mun. Chișinău, str. Miron Costin 9 aparține companiei noastre și a fost procurat în mod legal pe data de 2 martie 2015 de la B.C.”Moldova Agroindbank” S.A. , la un preț comercial, în scopul proiectării și construirii unui complex locativ-comercial. La acel moment, terenul era mărginit, din partea străzii Miron Costin, cu un teritoriu, pe care era construită o clădire aparținând companiei Î.I. „LIVIU CRISITI” și pe care, la fel, am procurat-o la un preț comercial.

Astăzi, acest lot nu este decât un teren părăginit, situat vizavi de Parcul Afganilor de pe bulevardul Moscovei. Conform datelor ÎS ”Cadastru”, acest teritoriu a dobândit, cu mulți ani în urmă, destinație locativ-comercială, dar a rămas pustiu un timp îndelungat în lipsa unui investitor. Compania noastră a început lucrările de construcție a unui complex modern, care va îmbogăți infrastructura sectorului și va corespunde tuturor normelor urbanistice.

Complexul locativ-comercial va avea mai multe nivele, va corespunde numărului de etaje aprobat pentru bulevardul Moscovei, iar fațada adiacentă nu va avea mai mult de 25 metri, având în vedere înălțimea normativă stabilită pentru acest sector. La primele două etaje ale complexului, va fi amplasat supermarket-ul Nr.1, pe o suprafață comercială de peste două mii de metri pătrați, un oficiu bancar, care va deservi persoanele fizice, o farmacie, oficiile unor întreprinderi, magazine ș.a. Deoarece conștientizăm importanța acestui sector în contextul profilului general al orașului și al sectorului Rîșcani, în particular, am prevăzut, în cadrul proiectării, materiale mai scumpe pentru decorul exterior al complexului. Vrem să vă atenționăm că desenul care a apărut în internet nu reprezintă, de fapt, proiectul complexului, ci, este o ofertă comercială pe care am primit-o în vara anului trecut din partea unei companii și pe care am respins-o.

Compania noastră acordă o atenție deosebită amenajării teritoriului adiacent și parcărilor. Având în vedere insuficiența locurilor de parcare în sectorul Rîșcani, în timpul proiectărilor complexului locativ-comercial, am decis să deplasăm fațada principală cu 21 de metri de la marginea bulevardului Moscovei, cu scopul de a construi o parcare în două nivele și de a lărgi trotuarul păstrând fâșia verde actuală. O parte din terenul care aparține companiei noastre a fost alocată în scopul organizării acestei parcări. Capacitatea parcărilor deschise va fi de minimum 70 de locuri pentru mașini. În aceeași ordine de idei, am depus o cerere la Primăria mun. Chișinău, prin care am solicitat să fie alocate fâșii suplimentare de pământ, pe părțile laterale ale terenului, în scopul amenajării locurilor suplimentare de parcare. Menționăm că aceste parcări vor fi publice.

Având în vedere că locatarii complexului și clienții vor suprasolicita spațiile de parcare din acest sector, în cadrul complexului a fost proiectată o parcare în două nivele cu o capacitate de 210 locuri/mașini. Astfel de decizii sunt adoptate mai rar în orașul nostru din cauza prețurilor mari.

În iunie 2015 compania noastră a depus cerere către Primăria Municipiului Chișinău, solicitând certificat de urbanism pentru proiectare. După lucrările de proiectare și coordonările de rigoare, am obținut permisiunea de a construi și de a instala un gard. Dorim să atragem atenția Dumneavoastră asupra faptului că, din momentul depunerii cererii pentru obținerea certificatului urbanistic și până la obținerea licenței de construcție, au trecut șase luni.

Pe data de 26 ianuarie 2016 pe teren au început lucrările de montare a gardului. În dimineața zilei de 30 ianuarie 2016 pe șantier au venit reprezentanții PSRM, care, după ce s-au înarmat cu ferăstraie, au început să taie carcasele instalate pentru delimitarea zonei de efectuare a lucrărilor de construcție. Aceste acțiuni de samavolnicie, precum și prejudiciul material cauzat în rezultatul acestora, au fost constatate de către reprezentanții inspectoratului de poliție. Cu toate că au fost prezentate documentele care permiteau instalarea gardului și demararea lucrărilor de construcție, nu s-a schimbat nimic. Dimpotrivă, careva dintre reprezentanții partidului socialiștilor l-au agresat pe unul dintre lucrători. În timp ce comunicau cu trecătorii, reprezentanții PSRM au indus în eroare cetățenii, învinuind compania noastră de faptul că am fi primit tot teritoriul destinat acestui complex din partea Primăriei, gratuit și pe viață, și aceasta chiar dacă informația despre acest teren și istoria procurării lui sunt publice și sunt ilustrate în baza de date a ÎS ”Cadastru”. Ba mai mult, activiștii acestui partid au scris în sursele mass-media și pe rețelele de socializare, că este vorba despre un teren de lângă Parcul Afganilor, inducând, astfel, cetățenii în eroare cu referire la adevărata amplasare a acestui teren, care nu reprezintă, de fapt, o zonă a parcului. E uimitor faptul că, până acum, terenul părăginit din inima sectorului, folosit ani la rând drept parcare neoficială, i-a lăsat indiferenți până în acest moment pe oponenții noștri. De către aceștia, nu a fost luată în considerație nici informația despre îmbunătățirea imaginii sectorului, nici cea despre crearea câtorva sute de locuri noi de muncă, nici cea despre crearea unei infrastructuri social-comerciale moderne.

Ținem să Vă aducem la cunoștință că, compania noastră susține businessul social responsabil, iar PR-ul nu trebuie să fie folosit pentru atingerea obiectivelor politice ale cuiva. Compania noastră face parte din grupul căruia îi aparține marca comercială ”Supermarket Nr.1”., cunoscută în rândul chișinăuienilor prin abordarea specială a service-ului, dar și prin amenajarea teritoriilor adiacente, indiferent de sumele impunătoare pe care le plătim pentru cumpărarea acestor teritorii. Conform rezultatelor finale ale anului 2015, compania-mamă a grupului nostru de companii este situată printre primii 10 cei mai mari plătitori de impozite în bugetul Republicii Moldova.

Noi ne-am născut în acest oraș, am trăit aici cea mai mare parte din viața noastră conștientă și, fără doar și poate, ne pasă de felul cum va arăta acest oraș, dar ne-am convins că energia consumată de oponenții noștri din PSRM în timpul acestei acțiuni de PR politic, putea fi îndreptată nu spre război, ci spre creație.

Compania noastră îndeamnă toate părțile spre corectitudine și promite să informeze deschis opinia publică despre etapele de realizare a proiectului complexului locativ-comercial. "

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?