X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Organele de drept infirmă zvonurile despre arestarea opozanților

28 ian. 2016,, 15:53   Politică
1432 2
Правоохранители опровергли слухи о готовящихся арестах оппозиционеров
Foto: sputnik.md
Inspectoratul General al Poliției (IGP) și Procuratura Generală nu au confirmat spusele activistului Platformei „DA”, Valentin Dolganiuc, despre pregătirea arestării opozanților care au participat la acțiunile de protest săptămîna trecută, relatează NOI.md.

L-a solicitarea NOI.md, Serviciul de presă al Procuraturii Generale a comunicat că nu poate dispune de astfel de informație apriori, deoarece acțiunile de protest de la Chișinău țin de competența IGP. La rîndul său, Tamara Procopii, șefa Direcției relații cu publicul a IGP, a confirmat că „structura patronează asigurarea ordinii în timpul acțiunilor de protest, dar nu este vorba despre niciun fel de arestări”.

În cadrul conferinței de presă din 28 ianuarie, Valentin Dolganiuc, membru al Platformei DA, a comunicat despre pregătirea arestării participanților la acțiunile de protest organizate de opoziția unită săptămîna trecută. Potrivit informației lui, poliția preconizează să opereze arestările la 29 ianuarie.

Inspectoratul General al Poliției a dat publicității la 25 ianuarie un comunicat, în care se indica că participanții la acțiunea de protest din 24 ianuarie au încălcat o serie de articole ale Codului contravențional și Codului penal Poliția atunci au comunicat că, pentru blocarea intenționată a căilor de transport fără coordonarea cu organele locale ale puterii, liderii Partidului Socialiștilor – Igor Dodon, Partidului Nostru – Renato Usatîi și Platformei „DA” – Andrei Năstase pot fi trași la răspundere penală inclusiv pînă la șase ani de privațiune de libertate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?