Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Ghilețchi neagă că ar fi votat Guvernul în schimbul funcției de ambasador

22 ian. 2016,, 13:30   Politică
1951 6

Ghilețchi neagă că ar fi votat Guvernul, în schimbul funcției de ambasador
Foto : vedomosti.md

Deputatul PLDM Valeriu Ghilețchi susține că a acordat vot de încredere Guvernului Filip din propria convingere și că nu a fost „ademenit” de nimeni. Întrebat în cadrul unei emisiuni televizate dacă această decizie are legătură cu eventuala numire în funcția de ambasador, deputatul a negat acest lucru, notează NOI.md.

„Nu am urmărit niciun interes financiar prin acest vot, nu am primit niciun ban. Conștiința îmi este absolut curată vizavi de ce s-a întîmplat, inclusiv votul dat în Parlament. Poziția de ambasador este o problemă cu totul separată. Decizia pe care am luat-o nu ține de considerentul poziției de ambasador”, a explicat Ghilețchi.

Liberal-democratul a precizat că țara are nevoie de guvern, pentru a permite forțelor care se declară proeuropene să-și onoreze angajamentele. „Noi le-am promis alegătorilor că vom merge pe calea europeană şi eu vreau să mă ţin de cuvînt. S-ar putea ca eu să fi greșit în evaluările mele, dar este un element al convingerii mele. Dacă voi regreta sau nu pentru decizia luată, voi vedea mai tîrziu”, a adăugat Ghilețchi.

Precizăm că Valeriu Ghilețchi este cel de-al 57-lea deputat care a acordat vot de încredere Guvernului Filip, deși nu a semnat declarația de formare a majorității parlamentare, alături de cei 56 de deputați.

Precizăm că MAEIE a înaintat candidatura lui Valeriu Ghilețchi la funcția de ambasador al Republicii Moldova în SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?