Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Camioanele moldoveneşti cu mărfuri din Rusia pot tranzita liber teritoriul Ucrainei

21 ian. 2016,, 11:45   Economie
890 0
Молдавские фуры с грузами из России смогут беспрепятственно проезжать через территорию Украины
Foto: gindul.info
Transportatorii moldoveni cu mărfuri din Rusia vor putea tranzita liber teritoriul Ucrainei. În acest sens Guvernul Ucrainei a aprobat lista punctelor de trecere la frontiera cu Federația Rusă pentru tranzitul mărfurilor de origine rusă.

Lista include 10 puncte de trecere auto, inclusiv Bacevsk-Troebortnoe, la care s-au adunat peste 60 de tiruri moldoveneşti, care deja de cîteva zile nu pot porni spre Moldova din cauza deciziei Cabinetului de miniştri a ţării vecine din 30 decembrie 2015 cu privire la interzicerea transportării pe teritoriul vamal al Ucrainei a mărfurilor provenite din Federaţia Rusă".

De asemenea, pentru tranzit vor fi deschise puncte de trecere auto la frontiera cu Rusia ca Proseanoe, Taniuşevka, Pletînovka, Goptovka, Velikaia Pisarevka, Iunakovka, Ekaterinovka, Gremiaci şi Senikovka. Iar pentru transportul feroviar – punctele Lantratovka, Topoli, Kazacia Lopani, Zernovoe.

Kievul a mai aprobat lista punctelor de trecere la frontiera cu Belarus. Pentru transportul rutier – Domanovo, Senikovka, Novîe Iarilovici, Slavutici, Vîstupovici, Gorodişe, Dolisk, Pulemeţ. Pentru transportul feroviar – Nedancici, Şors, Gornostaevka, Udriţk, Zabolotie, Vîstupovici.

Din 10 ianuarie, în Ucraina a intrat în vigoare hotărîrea Guvernului conform căreia se introduc restricţii la comerţul cu Rusia. Potrivit documentului, interdicţia se impune pînă la 5 august la transportarea pe teritoriul vamal al Ucrainei a "mărfurilor provenite din Federația Rusă conform listei". Decizia a fost luată drept măsură de răspuns la interdicţia Rusiei de a importa şi tranzita produse ucrainene prin teritoriul Rusiei.

De pe urma acestor interdicţii reciproce ale Moscovei şi Kievului au avut de suferit şi transportatorii moldoveni, care au întîlnit dificultăţi la tranzitul mărfurilor lor prin teritoriul Ucrainei în Rusia şi viceversa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?