X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Fotograful Mihail Potîrniche a vernisat o expoziție aniversară

16 ian. 2016,, 15:30   Societate
1071 0

Foto: pln-pskov.ru

Fotograful Mihai Potîrniche, la vîrsta de 65 de ani, a vernisat o expoziție de portrete foto ale celor mai valoroși oameni de cultură de la noi din țară. Printre fotografiile maestrului se întîlnește și portretul cu care a debutat în acest domeniu, cel a lui Nicolae Sulac, din anul 1972, informează NOI.md.

Expoziția aniversară organizată de către Mihail Potîrniche are genericul „Chipuri în lumină. 102 foto portrete: creatori de valori naționale în domeniul teatrului, muzicii, artei plastice și literaturii”. La eveniment au fost vernisate portretele artiștilor precum Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Ion Druță, Spiridon Vangheli, Nicolae Sulac.

Criticii prezenți la eveniment au menționat că această expoziție este una fără precedent la noi în țară. Tot în această zi, secretarul adjunct al Executivului, Leonid Bujor, i-a decernat lui Mihail Potîrniche o diplomă de gradul întîi a Guvernului Republicii Moldova, pentru aportul considerabil la dezvoltarea artei fotografice.

Mihai Potîrniche s-a născut la 4 februarie 1951, în satul Păhărniceni, raionul Orhei. Pe parcursul vieții a fost reporter la săptămînalul „Cultura”, cotidianul „Moldova Socialistă”, revistele „Femeia Moldovei” și „Moldova”.

În 1993 i s-a conferit titlul „Maestru în Artă al Republicii Moldova”. În 2013, a fost distins cu Premiul Ministerului Culturii, iar în 2015 devine laureat al Premiului Naţional pentru întreaga activitate în domeniul artei fotografice.

Expoziția se desfășoară în incinta Centrului Expozițional „Constantin Brâncuși” și poate fi vizitată pînă pe 31 ianuarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?