X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Sturza: Votul de luni va fi un test politic

31 dec. 2015,, 08:15   Politică
1109 2
Стурза: Голосование в понедельник станет политическим испытанием
Foto: tv7.md
În cel mult trei luni de zile, Moldova ar putea intra în alegeri anticipate. o spune chiar candidatul la funcţia de prim-ministru, Ion Surza, după discuţiile cu ambasadorii străini. Potrivit lor, în concepţia europenilor, anticipatele nu sunt un pericol pentru ţara noastră, dinpotrivă, reprezintă o soluţie pentru a scoate statul din captivitate. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Politica” de la TV7.

Ion Sturza afirmă că nu se teme de faptul că deputaţii nu vor susţine echipa sa care va fi propusă, luni, în fruntea Guvernului. Candidatul desemnat declară că acesta va fi cel puţin un exerciţiu pentru a cunoaşte care aleşi ai poporului sunt pentru binele ţării şi cei care fac jocuri politice. ”Până acum, şi-au arătat disponibilitatea de a mă susţine deputaţii din PLDM, PL şi mâine mă întâlnesc cu grupul Leancă pentru a veni cu un răspuns. Democraţii aşa şi au refuzat să vină cu un răspuns. Indiferent ce se va întâmpla luni, cel puţin va fi un exerciţiu politic ca oamneii să cunoască deputaţii care le vor binele şi cei care stau în spatele cuiva. Totodată, miniştrii propuşi vor semna în faţa societăţii civile declaraţia de integritate. De acum încolo, se va schimba cel puţin procedura de alegere a demnitarilor. Ânsă sunt sigur că în cel puţin trei luni, Moldova va intra în proces electoral. Şi europenii nu se tem de acest lucru. La întâlnirea cu ambasadorii străini, aceştia au declarat că anticipatele sunt o soluţie pentru Moldova”, afirmă Ion Surza.

Tot în cadrul emisiunii, candidatul desemnat recunoaşte că s-a gândit şi ce va face mai departe, în cazul în care nu va deveni premier. ”Vom consolida o nouă forţă politică. Este prematur să vorbim despre idiologie, dar cu siguranţă vor face parte oameni care au fost în politică şi au avut de suferit. Partidul va avea menirea de a distruge matricea de la guvernare şi a aduce o nouă clasă politică. O vom susţine şi pe Maia Sandu”, mai spune Sturza.

Întrebat dacă are regrete de pe timpul când a fost la conducere, acesta a răspuns că sunt câteva. ”Este regretabil şi este o greşeală că am cedat pachetul majoritar spre Gaz-Prom, cu privatizările au fost probleme, deoarece unele au acaparte ilegal. Însă asta nu este vina mea, deoarece procesul era început deja la acel moment”.

Ion Sturza a fost desemnat candidat la funcţia de prim-ministru de către şeful statului în data de 21 decembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?