X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Dodon: Sturza, Sandu și Platforma „DA” sînt verigile aceluiași lanț

24 dec. 2015,, 10:41   Politică
777 8
Додон: Стурза, Санду и платформа DA – звенья одной цепи
Foto: mk.ru
Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, consideră drept măsură constrînsă înaintarea lui Ion Sturza candidat la postul de premier. Această măsură, precum și noua formațiune politică a Maiei Sandu, Platforma „DA”, au menirea să nu admită organizarea alegerilor parlamentare anticipate. El a declarat acest fapt în cadrul unei transmisiuni realizate de „Privesc.eu”, relatează NOI.md.

Înaintarea lui Ion Sturza la postul de premier subliniază caracterul neindependent al deciziilor autorităților, consideră Dodon. În opinia lui, figura propusă la postul de șef al Guvernului nu a reușit să se compromită. „Observatorii occidentali sînt decepționați de regimul oligarhic instaurat în țară. Au încercat să-i schimbe, să-i învețe minte prin crearea Platformei Civice „DA”. Nu s-a reușit actualizarea clasei politice și atunci s-a decis să se treacă la varianta de rezervă. Asupra lui Timofti s-a exercitat presiune și prin intermediul lui a fost propusă candidatura unei persoane parcă neimplicate, dar care exercită aceeași funcție ca și toate partidele de dreapta – neadmiterea venirii la putere a forțelor de stînga”, a declarat politicianul.

El consideră că pentru cazul în care candidatura lui Sturza nu va fi aprobată în Parlament, sînt prevăzute două variante de rezervă – partidul Maiei Sandu și Platforma „DA”. „Eșichierul de dreapta se poate modifica substanțial din contul noilor persoane, pe care mizează observatorii occidentali în cazul desfășurării alegerilor anticipate. În această distribuție de forțe, Partidul Democrat și PLDM vor fi treptat înlocuite de partidul Maiei Sandu și Platforma „DA”. Aceasta însă se va produce în cel mai rău caz, dacă Sturza nu va obține vot de încredere”, este sigur Dodon.

Ion Sturza a fost înaintat la postul de prim-ministru de către președintele Nicolae Timofti la 21 decembrie Sturza a susținut o serie de negocieri cu forțele politice parlamentare. El are la dispoziție 15 zile pentru a crea Guvernul și a obține votul de încredere în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?