Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ion Sturza, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru

21 dec. 2015,, 17:04   Politică
1585 5

Sturza, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru
Foto: inprofunzime.md

Fostul premier, omul de afaceri Ion Sturza a fost desemnat de către șeful statului drept candidat la funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut în urma discuțiilor dintre cei doi, purtate astăzi la Reședința de Stat, notează NOI.md.

Șeful statului a declarat că, deocamdată, nu toate fracțiunile parlamentare și-au exprimat disponibilitatea de a-l susține pe Ion Sturza.

„Am semnat decretul cu privire la desemnarea lui Ion Sturza în calitate de candidat la funcția de premier. Am luat această decizie ținînd cont de experiența lui în calitate de premier. Dumnealui are viziuni care sînt aproape de viziunile noastre, cunoaște foarte bine problemele legate de economia țării, starea financiară și generală în societate. Sper că dumnealui va reuși să rezolve problemele cu care se confruntă astăzi societatea. Nu toate fracțiunile și-au expus disponibilitatea de a-l susține, dar sper că își vor revizui poziția”, a declarat Nicolae Timofti în urma discuțiilor cu Sturza.

Precizăm că Ion Sturza are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate și a întregii liste a guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?