Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 510

Usatîi: Am fost numit securist, bandit bun la inimă, proiectul lui Plahotniuc

12 dec. 2015,, 09:15   Politică
1761 9
Усатый: Меня называли чекистом, бандитом с добрым сердцем, проектом Плахотнюка
Foto: noi.md
Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi a fost oaspetele ședinței de ieri a clubului de presă „Rezonanța socială”. NOI.md l-a intrebat pe politician, de ce a apărut opinia că Renato Usatîi este un proiect politic al lui Vladimir Plahotniuc.

„În luna martie a anului trecut, mi-au venit în ospeție două fete pe care le-am cazat în hotelul «Nobil» și am decis să stau și eu acolo o vreme. Jurnalistul Ciubașenco a văzut automobilul meu lîngă hotel și a scris că «Rolls-Royce»-ul lui Usatîi de trei zile stă lîngă hotelul lui Plahotniuc. Așa a apărut prima istorie.

Apoi Vladimir Gheorghievici a prin aceast val. Spre exemplu, la Bălți a sosit vicepreședintele de atunci al Parlamentului, Igor Corman, pentru a participa la ședința conducerii organizațiilor teritoriale ale PDM-ului de la nordul Moldovei. El a fost întrebat: «Usatîi e proiectul nostru sau nu?» Iar eu deja după luna mai 2014, potrivit sondajelor, accedeam în Parlament. Corman a telefonat, s-a sfătuit și le-a răspuns colegilor de partid: «Spuneți că e al nostru»”.

Primarul de Bălți a spus că demult se cunoaște cu fostul vicepreședinte al Partidului Democrat. „Trebuie de recunoscut, dl Plahotniuc este un om foarte talentat. El a înțeles ce trebuie de făcut. Pentru orice politician pe care «l-au vopsit în culoarea» lui Plahotniuc aceasta înseamnă moarte politică.

Plahotniuc a văzut că tot ce se spune despre mine (anul trecut s-a spus că sînt membru al grupării criminale «Solnțevo», că sînt securist, «Ziarul Național» al lui Filat a scris că am omorît un bătrîn cu «Rolls-Royce»-ul, pe care l-am dus și l-am îngropat în Transnistria, însă eu sînt un bandit bun la inimă – ei au fotografiat mormîntul cu coroană de flori, unde eu chipurile vin lunar și depun flori; iar pe 100 de copii orfani i-am trimis la odihnă la mare, pentru că aș avrea cu ei relații intime) nu are impact împotriva mea. În pofida acestor zvonuri, ratingul meu crește și ei văd în asta un pericol.

„La ce bun să fiu numit proiectul lui Filat? Asta nu va da nimic. Iar «proiectul lui Plahotniuc» crează antirating. Apropo, în luna mai a anului curent, eu nu am trecut face controlul în clubul lui de noapte «Drive». Mi s-a spus: «Scuzați, Renato Gheorghievici, dar nu ați trecut face controlul». Aceasta se numește răzbunare ca la Nisporeni”, a glumit politicianul.

Totodată, Renato Usatîi a recunoscut: „Nu pot spune nimic rău despre Plahotniuc în calitate de om de afaceri, pentru că știu multe persoane care au colaborat cu el în afaceri în Moscova și Kiev, în perioada cînd Voronin era președinte de țară, și nimeni nu a spus că a fost tras pe sfoară de Plahotniuc”.

„Deseori sînt întrebat, de ce vorbesc mult despre Filat și puțin despre Plahotniuc, de ce am scos la iveală documente care confirmă că Filat a furat și arăt materiale compromițătoare la adresa lui Plahotniuc. Nu sînt vinovat că Filat a scos banii în offshore prin intermediul rudelor sale, iar Plahotniuc – nu. Asemenea documente nu există. Chiar și felul în care am fost scoși din alegeri a fost făcut cu talent”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?