X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Ca un oraș mare: a fost publicat conceptul chinezesc al viitoarei baze de pe Lună

4 mai. 05:00   Ştiinţă şi IT
1328 0

Administrația Națională Spațială Chineză (CNSA) a prezentat conceptul bazei sale lunare. Aceasta va fi construită în următoarele cîteva decenii.

Proiectul comun cu Rusia este cunoscut sub numele de International Lunar Research Station (ILRS). Acum, RPC încearcă să atragă la bord cît mai mulți parteneri internaționali. Venezuela, Pakistan, Azerbaidjan, Azerbaidjan, Belarus, Africa de Sud, Egipt, Thailanda, Nicaragua și Venezuela s-au alăturat deja inițiativei. Videoclipul publicat prezintă, printre altele, modulul de aterizare și roverul lunar, precum și o serie de misiuni planificate, inclusiv mai multe operațiuni de livrare de mostre de pe suprafața satelitului nostru. Acestea urmează să fie efectuate în cadrul misiunilor Chang'e-6 și Chang'e-7. Acestea sînt programate să fie lansate în luna iunie a acestui an și, respectiv, în 2027.

În timpul misiunii Chang'e-8, este planificată construirea modelului de bază al ILRS (pînă în jurul anului 2028). Luna va avea o infrastructură pentru generarea de energie și o comunicare stabilă cu Pămîntul. Pînă în 2035, în jurul polului sudic vor fi create facilități științifice cuprinzătoare. Se dorește finalizarea marelui proiect de construcție pînă în 2045. Judecînd după videoclip, pînă atunci va fi aproape un megalopolis.

1
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?