X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Trei milioane de dolari vor fi investiţi în reforma climatului investiţional din Moldova

5 dec. 2015,, 14:30   Economie
878 1
Три миллиона долларов будут вложены в реформирование инвестиционного климата в Молдове
Foto: inpress.ua
Un proiect de finanţare a reformei climatului investiţional din Republica Moldova va fi lansat în anul 2016. Proiectul va avea un buget în valoare de peste trei milioane de dolari şi are drept scop îmbunătăţirea sferei de investiţii din Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă emis de Ministerul Economiei.

Proiectul îşi propune îmbunătăţirea mediului de reglementare a activităţii de întreprinzător, consolidarea accesului pe piaţă, în special a antreprenorilor agricoli prin sporirea competitivităţii şi facilitarea exportului. Un alt obiectiv al proiectului este creşterea nivelului de protecţie a investiţiilor, precum şi asigurarea egalităţii de gen.

Pentru implementarea proiectului va fi elaborat un set de analiză a politicilor pentru îmbunătăţirea cadrului legal, vor fi eliminate barierele de reglementare şi vor fi elaborate mecanismele necesare pentru îmbunătăţirea şi dezvoltarea climatului investiţional.
Principalul beneficiar al proiectului este Ministerul Economiei, precum şi alte nouă instituţii.

Proiectul în valoare totală de 3,2 milioane de dolari va fi finanţat de Agenţia Internaţională Suedeză de Cooperare în Dezvoltare, pentru o perioadă de doi ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?