X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Muravschi: Nu a existat necesitate în alocarea a 13 miliarde pentru acoperirea prejudiciului de 2,3 miliarde

3 dec. 2015,, 13:15   Economie
796 1
Муравский: Не было необходимости в выделении 13 млрд для покрытия ущерба в 2,3 млрд
Foto: news.mail.ru
Ieri, şeful CNA, Viorel Chetraru, a comunicat în Parlament că valoarea prejudiciului cauzat de fraudele bancare constituie 170 de milioane de euro. Ex-vicepremierul şi ex-ministrul Economiei, doctorul în ştiinţe economice Alexandru Muravschi a atenţionat opinia publică asupra următoarei chestiuni: în ce temei în datoria de stat se încearcă să se includă circa 13 miliarde de lei care urmează să fie achitate din bugetul de stat, iar mai simplu vorbind, din buzunarul fiecărui cetăţean, în calitate de contribuabil?, relatează NOI.md. Alexandr Muravschi a scris acest lucru într-un mesaj postat pe o reţea de socializare.

„În acest caz însă mai apare o întrebare – persoanele care au elaborat hotărîrea secretă privind alocarea de către Banca Naţională băncilor comerciale a creditelor garantate de Guvern în valoare de 13 miliarde de lei sînt incompetente sau implicate în schemă după principiul – slănina nu am furat-o, dar în mîini am ţinut-o şi pe mîini mi-a rămas? Deoarece nu a existat necesitate în alocarea a 13 miliarde pentru acoperirea prejudiciului de 2,3 miliarde. De aceea, în baza declaraţiei lui Chetraru, ar trebui să fie reexaminată necesitatea şi condiţiile de rambursare a aşa-numitei datorii a Guvernului faţă de BNM”, consideră expertul.

El mai scrie: „Eu înţeleg că se va mediatiza mult capitalizarea BNM, alţi indicatori macroeconomici etc. Însă în anii 1998-1999, nivelul de capitalizare al BNM a fost de cîteva ori mai scăzut şi noi am supravieţuit. În general, economia şi finanţele sînt pe de o parte sisteme reale dure, iar pe de altă parte – în mare măsură, o lume virtuală. Şi modalităţile de soluţionare a problemelor depind de nivelul de pregătire, de previziune şi voinţa conducătorilor”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?