X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Ghimpu, la întîlnirea cu Streleț: Cine o să propună candidatul apolitic la funcția de premier?

1 dec. 2015,, 12:56  
935 4

Ghimpu, la întîlnirea cu Streleț: Cine o să propună candidatul apolitic la funcția de premier?
Foto : moldova24.net

Președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, s-a întîlnit astăzi cu liderul PL, Mihai Ghimpu, pentru a discuta despre condițiile formării coaliției de guvernare. În urma întrevederii, liberalul a precizat că discuția de astăzi constituie un început bun, notează NOI.md.

„La solicitarea domnului Streleț, am avut o întîlnire. Am ascultat ceea ce ne-a spus, principalul este că s-a urnit carul din loc. Important acum e să urmeze întîlnirea cu PD și grupul Leancă, iar apoi să ne așezăm la masa de negocieri toate trei partide și să găsim soluția cea mai bună”, a menționat Ghimpu.

Liberalul s-a arătat sceptic în privința condiției înaintate de PLDM cu privire la desemnarea unui candidat apolitic la funcția de premier. Politicianul a menționat că problema va fi discutată la ședința Biroului național politic al PL.

„Cred că greu va fi să găsită o înțelegere în această problemă, mai ales cunoscînd caracterul moldovenilor. Am întrebat cine o să propună candidatul. Un guvern cu premier apolitic și cu miniștri politici este un guvern politic. Dacă vine candidatura din partea PLDM sau PD, e politic sau apolitic? Rămîne să discutăm, să vedem. Democrația spune că partidele politice își asumă actul guvernării”, a spus Ghimpu.

În ceea ce privește criteriile după care vor fi partajate ministerele, Mihai Ghimpu a precizat că acest proces va fi regîndit de la zero cu partenerii de discuții. Totodată, Ghimpu a spus că PL nu are nimic împotriva asumării caietului de sarcini propus de liberal-democrați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?