X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moldova ar putea fi selectată pentru implementarea unui nou program Compact

26 noi. 2015,, 13:15  
686 2
Молдова может быть отобрана для внедрения новой программы Compact
Foto: deschide.md
SUA speră că autoritățile Moldovei vor întreprinde toate măsurile necesare ca țara să treacă calificarea pentru implementarea unui nou program Compact. Speranța a fost exprimată de către ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, în cadrul întrevederii cu premierul în exercițiu, Gheorghe Brega, al cărei subiect a fost examinarea realizării în țara noastră a primului program Compact al corporaţiei americane „Provocările Mileniului”, notează NOI.md.

Directorul executiv al Fondului „Provocările Mileniului Moldova”, Valentina Badrajan, care a participat la întrevedere, a menționat că programul Compact s-a axat pe dezvoltarea domeniului agricol al Moldovei prin reabilitarea a zece sisteme de irigare pentru agricultorii din diferite regiuni ale țării. Aceasta a asigurat accesul la apă pentru circa 12 mii de hectare de teren agricol, iar pe parcursul următorilor doi ani fermierii vor beneficia de asistență pentru asigurarea procesului de irigare a terenurilor. De asemenea, prin intermediul programului Compact au fost construite depozite frigorifice cu o capacitate de 39 de mii de tone de legume şi fructe, iar cu suportul programului USAID agricultorii au beneficiat de asistență la asigurarea marketingului, exportul producţiei şi în ţări mai îndepărtate, cum ar fi Bangladesh. O altă realizare a programului Compact este reconstrucția și modernizarea unui tronson de 96 km al drumului național M2, Sărăteni-Soroca.

Ambasadorul a apreciat implementarea cu succes a programului Compact în Moldova şi a reiterat susţinerea ţării sale în dezvoltarea Moldovei, care va continua implementarea proiectelor întru prosperarea poporului moldovenesc.

Gheorghe Brega a ţinut să le mulţumească partenerilor americani pentru ajutorul acordat țării noastre în diverse domenii, menţionînd, în special, sprijinul acordat prin intermediul programului Compact.

Implementarea eficientă a programului Compact a fost asigurată de Fondul „Provocările Mileniului Moldova” pe parcursul a cinci ani (2010-2015). Pentru realizarea obiectivelor programului, SUA au alocat un grant în valoare de 262 de milioane de dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?