Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cine sunt persoanele care participă la unele discipline de la USMF

26 noi. 2015,, 10:30  
671 0
В центре медицинской симуляции прошли занятия по диагностированию заболеваний
Foto: golos.md
Interpretează diferite stări de boală şi sunt remuneraţi pentru acest efort. Vorbim despre 20 de persoane, care joacă rolul de pacient, în cadrul unei discipline la Universitatea de Medicină. În acest mod, studenţii învaţă să comunice eficient cu pacienţii şi să desfăşoare calitativ examinarea.

Consultarea durează aproximativ 15 minute. Aşa-zişii pacienţi se manifestă în funcţie de scenariile făcute de către profesori.

Unii interpreţi ai rolului de pacient participă la aceste lecţii din motive strict financiare.

La finalul lecţiei, studenţii analizează greşelile pe care le-au comis.

Cunoştinţele pe care le obţin pe parcursul acestor lecţii îi vor ajuta pe viitorii medici să stabilească diagnostice corecte.

"Metoda ajută la depistarea lacunelor, mai ales în comunicare. Când este comunicare eficientă şi rezultatele tratamentului vor fi mai bune. Lacunele în folosirea echipamentului unui medic de familie", a spu directorul adjunct al Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, Alexandru Gavriliuc.

Simulările au loc în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, în opt cabinete, care dispun de echipament şi dispozitive medicale necesare pentru examinarea pacienţilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?