X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Socialiștii cer Curții Constituționale să examineze acțiunile lui Candu

25 noi. 2015,, 15:37  
805 2

Foto : vedomosti.md

Pot fi calificate acțiunile președintelui Parlamentului, Andrian Candu, ca uzurpare a puterii legislative de stat? Cu această întrebare s-au adresat astăzi deputații socialiști Curții Constituționale, informează NOI.md.

În opinia autorilor sesizării, prin comportamentul său, Andrian Candu încalcă dreptul deputaților socialiști la inițiativă legislativă. În acest sens, deputații cer Curții să examineze acțiunile lui Candu și sub aspectul abuzului în serviciu.

„Astăzi, în Parlamentul Republicii Moldova s-a creat o practică vicioasă în opinia noastră, cînd președintele Parlamentului, în mod unilateral, de sine stătător, decide care inițiativă legislativă poate fi inclusă în procedura legislativă, care inițiativă poate fi examinată în mod de urgență sau nu. Sînt chiar cazuri cînd pur și simplu inițiativele legislative se remit înapoi autorilor, fără examinare în Parlament și fără consultare cu Biroul permanent sau cu însuși plenul Parlamentului. Considerăm că această practică este nelegitimă, anticonstituțională”, a precizat deputatul PSRM Vladimir Țurcanu.

Precizăm că anterior socialiștii au înaintat mai multe proiecte de hotărîre cu privire la demisia procurorului general, șefului CNA și altor șefi de instituții. Andrian Candu a refuzat însă să includă o parte dintre aceste inițiative pe ordinea de zi a ședinței în plen.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?