Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

PLDM se îndoiește de sinceritatea democraților

25 noi. 2015,, 14:55  
1032 1

"Воронин настаивает на создание коалиции ПКРМ-ДП-ПСРМ"
Foto : trm.md

PLDM nu va da curs invitaţiei democraților de a participa la consultările inițiate în vederea formării guvernului. Deși salută propunerea nominalizării unui candidat neafiliat politic pentru funcţia de prim-ministru, liberal-democrații au deocamdată rezerve față de această abordare nouă a PD, notează NOI.md.

„Constatăm că este prematur să ne expunem dacă această atitudine este una sinceră şi are scopul de a rezolva criza politică şi a răspunde intereselor cetăţeanului. Viziunea de schimbare anunţată de PLDM include angajamente ferme de eliberare din subordonare partinică a instituţiilor statului. Acest lucru este cerut de toată societatea, dar şi de partenerii externi”, se arată într-o declarație a formațiunii.

Grupul PLDM cere ca discuțiile politice să înceapă în condiții egale pentru toate părțile participante. În opinia lor, acest fapt presupune că PDM, după votul comun cu comuniştii şi socialiştii pentru demiterea Guvernului AIE 3, nu-şi poate păstra funcţii în conducerea Parlamentului.

Precizăm că ieri Marian Lupu a anunțat că începe consultări cu fiecare fracțiune parlamentară în parte, în vederea găsirii unei soluții pentru numirea Guvernului. Democratul a anunțat că PD optează pentru ideea formării unui guvern tehnocrat, susținut de toate forțele politice, indiferent de viziuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?