X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Compania VALAN a suspendat zborurile în Afganistan ale tuturor elicopterelor sale

25 noi. 2015,, 13:00  
846 0
VALAN прекратила полеты в Афганистане всех своих вертолетов
Foto : sputnik.md
Compania aviatică VALAN ICC a suspendat zborurile celor două elicoptere rămase, care activau în Afganistan pe bază de contract cu Guvernul SUA și ONU pentru executarea misiunilor civile, transmite NOI.md.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de către directorul general al companiei VALAN ICC, Aleksandr Zagrebelnîi, și șeful Secției comerciale, Evgheni Zagrebelnîi, care au menționat că în ansamblu compania dispunea de 9 elicoptere, 3 dintre care activau pe bază de contract în Afganistan. Două elicoptere activau pe bază de contract cu una dintre companiile americane în cadrul contractului cu Guvernul SUA pentru acordarea de asistență forțelor afgane de securitate și transportarea încărcăturilor civile și umanitare, iar un elicopter participa la exercitarea misiunilor civile sub egida ONU. Zborurile elicopterelor au fost suspendate pentru identificarea măsurilor de securitate, care pot fi aplicate pentru realizarea zborurilor în continuare și, în funcție de aceasta, va fi adoptată decizia de prelungire sau stopare a activității pe bază de contracte.

După cum s-a menționat, una dintre măsurile posibile pentru ridicarea nivelului de siguranță a zborurilor poate fi participarea mai activă a forțelor armate americane. S-a specificat că participarea elicopterelor moldovenești la misiunile civile sub egida ONU și pe bază de contracte cu Guvernul SUA îmbunătățește imaginea Moldovei, care contribuie după posibilități la lupta internațională cu terorismul, activizat în ultimul timp. Țara noastră devine prin aceasta un exportator de securitate. La Mazar-e Sharif sînt dislocate, de asemenea, două elicoptere ale Georgiei, care muncesc pe bază de contract cu Germania. Reprezentanții VALAN ICC au menționat că munca la executarea misiunilor civile internaționale este onorabilă și bine plătită. Pentru obținerea contractelor respective, îndeosebi sub egida ONU, are loc o concurență foarte acerbă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?