Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Experţi: Viitorul Guvern va fi format din politicieni rămaşi pe drumuri

25 noi. 2015,, 09:00  
755 2

Foto: noi.md

Noul Guvern care va fi învestit la Chişinău va fi de ochii lumii pentru a ajunge până la alegerea şefului statului din 2016. Membrii Cabinetului de Miniştri vor fi persoane care au făcut parte din politică, însă Executivul nu va avea suport politic. Opiniile aparţin invitaţilor emisiunii ”Politica” de la TV7.

Potrivit mai multor experţi şi analişti politici, actuala clasă politică va soluţiona criza actuală, însă doar până la alegerea preşedintelui ţării care urmează să aibă loc anul viitor. ”După ce planul PD-ului de a rupe în bucăţi PLDM-ul a eşuat, aceştia trebuie acum să găsească o soluţie. Cel mai probabil, PD-ul va învesti un Guvern care va fi de umplutură şi nu va avea suport politic. Pentru acest Executiv îşi vor da voturile şi PCRM”, afirmă analistul politic, Oazu Nantoi.

”Din viitorul Guvern vor face parte politicieni rămaşi pe drumuri, va fi găsit şi un prim-ministru tot din aceeaşi categorie care vor sta doar pentru bifă. Totul se va face pentru a evita alegerile anticipate”, susţine expertul IDIS ”Viitorul”, Corneliu Ciurea.

Referindu-se la ideea alegerilor anticipate, în cazul în care nu se va reuşi învestirea Executivului, unii invitaţi sunt de părere că acestea nu trebuie să aibă loc, cel puţin acum.

”Nu sunt adeptul alegerilor anticipate. Nu pentru că nu îmi doresc schimbarea clasei politice, dar pentru faptul că pe dreapta nu avem creată încă o alternativă politică pentru care eu ca cetăţean aş putea merge la urnă pentru a-mi da votul. În alegătoriii din raioane acum există şi frica de a merge la vot, pentru că pot rămâne fără locul d emuncă sau afacerea pe care o deţin”, menţionează preşedintele Centrului de Analiză, Ion Dron.

În concluzie, expertul economic, Victor Ciobanu a declarat că până la urmă, consideră că europenii vor face presiuni asupra PLDM şi PD pentru a se aşeza la masa de negocieri şi a învesti un Guvern pro-european.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?