Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Sindicatele îndeamnă ANRE să mai îngăduie cu majorarea tarifelor

12 noi. 2015,, 10:50  
1215 0
Профсоюзы призывают НАРЭ повременить с повышением тарифов
Foto: novostipmr.com
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) cere convocarea de urgenţă a Comisiei naţionale pentru consultări şi negocieri colective, pentru examinarea argumentării majorării tarifelor. Sindicaliștii solicită acordarea de compensații consumatorilor care în primul rind vor fi afectați de majorarea tarifelor, notează NOI.md.

În declarația CNSM, difuzată la 11 noiembrie, sindicaliștii îşi exprimă revolta faţă de intenția ANRE de a majora tarifele la energia electrică şi o eventuală majorare a tarifelor la gazele naturale.”Povara tarifelor majorate va face imposibilă suportarea de către populaţie a cheltuielilor pentru serviciile comunale. Este de neconceput faptul că ponderea cheltuielilor pentru serviciile de întreţinere a locuinţei ating 60-70 la sută din salariul mediu pe economie și depăşesc de 2-3 ori pensia medie”, se arată în document.

Sindicaliștii atenționează că majorarea realizată va atrage după sine creşteri în lanţ a preţurilor pentru produsele alimentare, alte mărfuri şi servicii. ”Din ianuarie, indicele preţurilor de consum a crescut cu 11,5%, în timp ce indicele venitului salarial real nu s-a modificat substanțial și a rămas aproximativ la nivelul anului trecut”, a declarat CNSM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?