Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Susţinătorii „Partidului Nostru” cer anularea deciziei de majorare a tarifelor (FOTO)

11 noi. 2015,, 16:00  
889 0
Ещё одна акция протеста у НАРЭ и примэрии
Foto: ru1.md
Participanţii la manifestaţia susţinătorilor „Partidului Nostru” au cerut miercuri anularea deciziei Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind majorarea tarifelor la energia electrică. Cu acest scop ei au pichetat sediul ANRE.

Circa două mii de manifestanţi au organizat un marş de protest pe străzile capitalei, de la reşedinţa preşedintelui pînă la cea a ANRE. Pe drum aceştia au pichetat Primăria Chişinău, cerînd demisia primarului Dorin Chirtoacă.

Participanţii la acţiune au purtat drapele ale Moldovei şi „Partidului Nostru” – organizator al manifestaţiei. Ei au scandat "Întoarceţi puterea poporului!", "Jos tarifele!", "Hoţii la dubă!", "Jos mafia!", După pichetarea sediului ANRE, timp de o oră, manifestanţii au revenit în orăşelul de corturi de la Parlament, unde desfăşoară o acţiune de protest din 25 septembrie. Pe tot traseul manifestanţilor traficul rutier a fost suspendat, fapt ce a provocat ambuteiaje în centrul Chişinăului. Peste 100 de poliţişti i-au însoţit pe manifestanţi, au reglementat traficul rutier, însă nu s-au implicat în acţiunile protestatarilor.

Preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a fost spitalizat la o clinică din Moscova. Miercuri dimineaţa, prin intermediul reţelelor de socializare, acesta şi-a îndemnat susţinătorii să iasă la protest. "Aş da multe să fiu alături de protestatari, dar sănătatea nu-mi permite. Însă fiecare chişinăuian care astăzi, ca şi toţi locuitorii Moldovei, se simte ostatecul acestui regim; în locul căruia alţii decid cît va achita pe facturi, după ce oligarhii au furat miliardul; pe care hoţii şi bandiţii îl lipsesc de Patrie, poate şi trebuie să vină la ora 11.00 la reşedinţa aşa-zisului preşedinte. Cine dacă nu noi, poporului Moldovei, putem salva ţara de escroci şi-i returna viitorul?! Tăcerea ucide! Veniţi pentru a trăi!", a scris Usatîi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?