Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 508

Susţinătorii „Partidului Nostru” cer demisia preşedintelui țării

11 noi. 2015,, 15:42  
1052 1
Сторонники "Нашей Партии" провели акцию протеста у резиденции Тимофти
Foto: pan.md
Peste 1,5 mii de susţinători ai „Partidului Nostru” au protestat miercuri la reşedinţa preşedintelui Nicolae Timofti, cerînd demisia benevolă a acestuia.

Manifestanţii au venit cu steaguri ale partidului, scandînd "Întoarceţi puterea poporului!", "Jos mafia!", "Timofti, pleacă!". În fruntea coloanei de manifestaţi se aflau vicepreşedinţii partidului, Nicolai Ţipovici, Elena Panuş şi Ilian Caşu.

În faţa reşedinţei s-au aranjat peste 150 de poliţişti, care au reacţionat calm şi nu s-au implicat în acţiunile protestatarilor.

Ţipovici a menţionat că, exact o lună în urmă, administraţiei şefului statului i-a fost transmisă solicitarea manifestanţilor de la Parlament privind demisia benevolă a preşedintelui.

"Vrem ca acest om să ne audă. În timpul mandatului său s-a furat miliardul, populaţia este furată de oligarhi prin intermediul diferitor scheme criminale, tarifele sînt majorate. Dar nimeni nu a răspuns mesajului nostru. Protestăm deja de o lună şi nimic. Dar noi sîntem, noi existăm! Nu mai vrem să existăm în atmosferă de jaf şi deznădejde! Vrem să locuim şi să muncim într-o Moldovă prosperă, să nu plecăm şi să nu privim cum pleacă copiii noştri! Îi cerem domnului Timofti să plece benevol şi transmitem repetat în scris cerinţele noastre", a informat Ţipovici.

Pentru discuţii cu manifestanţii a ieşit şeful Aparatului Preşedintelui, Ion Păduraru, care i-a invitat pe liderii protestului la dialog. În numele preşedintelui, el a spus că Nicolae Timofti nu poate îndeplini revendicările protestatarilor, deoarece plecarea lui va genera "criză politică şi colapsul guvernării".

Aparatul Preşedintelui şi Serviciul de Informaţii şi Securitate au negat autenticitatea scrisorii directorului SIS, Mihai Balan, care ar fi raportat în mai 2015 preşedintelui despre "activitatea criminală a conducerii MAI". Ieri, scrisoarea a fost publicată de Renato Usatîi pe pagina sa din reţelele de socializare, care afirmă că preşedintele nu a luat măsuri după ce a recepţionat scrisoarea SIS-ului.

"Am primit prin poştă un document destul de captivant. Iarăşi Timofti al nostru a ştiut totul şi nu a spus", a scris Usatîi drept comentariu la scrisoarea publicată, a cărei veridicitate este negată de instituţiile guvernamentale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?