Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Candu: Moldova tinde să devină un partener important pentru țările NATO

11 noi. 2015,, 15:01  
894 7

Candu: Moldova tinde să devină un partener important pentru țările NATO
Foto: enigaguziya.md

Republica Moldova mizează pe susținerea țărilor-membre ale Alianței Nord-Atlantice în gestionarea provocărilor de ordin intern și extern. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Andrian Candu, și a fost făcută astăzi, în cadrul celui de-al 90-lea Seminar Rose-Roth al Adunării Parlamentare NATO, desfășurat la Chișinău, notează NOI.md.

În cadrul reuniunii, spicherul a precizat că Moldova parcurge o perioadă dificilă, din cauza evoluțiilor politice interne. „Sînt provocări pe interior legate de lipsa sau de reținerea reformelor, care se cer atît de mult timp; lupta împotriva corupției, reforma justiției și cea în domeniul mass-mediei. S-au făcut unii pași importanți și în dialogul cu administrația de la Tiraspol, acum se caută soluții pentru implementarea Acordului de liber schimb, încă multe urmează a fi făcute. Ne confruntăm cu multe provocări pe plan intern și extern, dar ne bazăm pe susținerea țărilor membre NATO”, a declarat Candu de la tribuna Parlamentului.

În opinia democratului, Moldova are nevoie de stabilitate politică și economică, astfel încît să devină un partener important și pentru țările din Alianța Nord-Atlantică.

Menționăm că Parlamentul Republicii Moldova găzduiește cel de-al 90-lea Seminar Rose-Roth al Adunării Parlamentare NATO cu genericul „Viitorul european al Republicii Moldova: contextul regional și provocările interne”. Seminarul reprezintă un forum de dezbateri parlamentare pe subiecte de actualitate în materie de securitate și reunește parlamentari din statele membre și partenere NATO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?