Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Leancă: Nu vom merge la consultări cu PCRM

4 noi. 2015,, 10:52  
3389 6

Leancă: Nu vom merge la consultări cu PCRM
Foto: rtr.md

Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, mizează pe participarea PLDM-ului la formarea coaliției de guvernare. Politicianul se arată sceptic în privința unei eventuale cooptări a comuniștilor la guvernare, notează NOI.md.

„Am zis și la începutul anului: un guvern minoritar susținut de comuniști nu are nicio șansă. Această declarație a domnului Reșetnicov cu privire la o Moldovă europeană ce înseamnă? Aș vrea să văd o atitudine mult mai detaliată a comuniștilor. Asta înseamnă că acceptă Acordul de asociere așa cum este, fără a fi revizuit? Nu voi merge la consultări cu ei. Am fost un an în urmă, lasă să vină ei la noi, dacă le trebuie. Dacă și-au schimbat atitudinea și sînt gata, poate putem discuta, dar nu prea cred”, a spus Leancă în cadrul emisiunii „Moldova în direct”.

În opinia politicianului, în acest moment discuțiile cu alte partide în afară de cele proeuropene nu-și au rostul, atît timp cît mai există şanse ca la masa de negocieri să vină PLDM.

„Cei din PLDM trebuie să lase frustrările la o parte şi să lucreze în interesul cetăţenilor. Noi, cei de la PPEM și cei de la PLDM facem parte din aceeași familie europeană, la nivel de ideologie nu există discrepanțe majore. Eu aș fi interesat să ne așezăm să discutăm situația reală, să vedem dacă putem construi o platformă comună de cooperare”, a explicat Iurie Leancă.

Liderul PPEM a evitat să spună dacă este adevărat zvonul potrivit căruia anume el ar fi viitorul prim-ministru. „Cum să discuți cine va fi prim-ministru în momentul în care eu pînă acum nu înțeleg cum va arăta viitoarea coaliție?”, a întrebat retoric Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?