X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 510

Socialiştii cer rechemarea preşedintelui CNI, Anatol Donciu

3 noi. 2015,, 09:00  
3322 3
Foto: interakt.md
Fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor (PSRM) a înregistrat un proiect de lege privind rechemarea din funcţie a preşedintelui Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), Anatol Donciu. Documentul în cauză a fost semnat de deputaţii socialişti Vasile Bolea şi Vladimir Golovatiuc.

Deputaţii au menţionat numeroasele abateri comise de Donciu, considerînd că acesta nu are dreptul de a exercita o funcţie de stat.

În nota informativă a proiectului de hotărîre se menționează că la examinarea documentelor s-a depistat că Donciu a comis şi nedeclarat conflict de interese. De asemenea, socialiştii consideră că preşedintele CNI şi-a executat părtinitor atribuţiile, încălcând principiile legalităţii, imparţialităţii, independenţei, operativităţii, dreptului la apărare şi gestionare cuvenită, precum şi a desfăşurat activitate ce contravine funcţiei de membru al comisiei.

La rîndul său, Donciu a spus că nu a încălcat legea şi este gata să-şi demonstreze nevinovăţia.

"Evident că această solicitare are subtext politic şi nu are nicio legătură cu activitatea mea profesională. Vă asigur că nu am încălcat legea, însă decizia finală în privinţa mea va fi luată de Parlament", a menţionat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?