Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Boţan: PD şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru situaţia din ţară

30 oct. 2015,, 10:20   Politică
6316 4
Foto: nr2.ru
După ce a fost votată demiterea Guvernului Streleţ, Partidul Democrat şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru situaţia din Moldova şi, precum s-a declarat, acesta urmează să soluţioneze problema creării cît mai grabnice a coaliţiei exclusiv proeuropene. Opinia aparține membrului Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” (DA), analistului politic Igor Boţan, și a fost exprimată în cadrul unei emisiuni de pe postul Jurnal TV, relatează NOI.md.

În opinia lui, PD urmează să creeze coaliţia exclusiv proeuropeană cel puţin pentru a obţine creditul preferenţial în valoare de 150 de milioane de euro pentru suport bugetar, promis de România. Igor Boţan a menţionat că viitoarele relaţii ale democraţilor cu liberal-democraţii nu vor depinde de faptul cîţi deputaţi din partea PLDM vor rămîne pînă la urmă în fracţiunea parlamentară a acestuia, ci de faptul cîte persoane vor deveni vulnerabile pe fundalul eventualelor dosare intentate pe numele lor, de implicarea lor în cazul lui Vladimir Filat, de faptul cîţi deputaţi îşi vor dovedi capacitatea de a răspunde la apelurile telefonice ale lui Vladimir Plahotniuc.

Analistul politic menţionează că, dacă preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, își dorește crearea unei coaliţii proeuropene, atunci PLDM ar trebui să participe la negocierile privind crearea noii majorităţi parlamentare, dar cu condiţia participării reprezentanţilor Uniunii Europene în vederea asigurării transparenţei acestora.

Igor Boţan a specificat că, dacă acuzînd PLDM de relaţiile cu Platforma „DA” Marian Lupu a declarat că prin demiterea Guvernului Streleţ democraţii au executat, potrivit lor, principala revendicare a protestatarilor din centrul Chişinăului, atunci şi PDM poate fi suspectat de relaţiile cu „DA”, iar pe lîngă aceasta, de acum de la democraţi poate fi cerută şi executarea altor revendicări, „mai puţin importante”, ce ţin de depolitizarea instituţiilor de drept, a organelor de reglementare, de demonopolizarea pieţei mass-media şi de publicitate, a exportului de metale neferoase etc.

„Dacă democraţii, potrivit lor, au executat cea mai dură revendicare a Platformei „DA”, acum ei pot executa şi celelalte, mai mărunte, în opinia lor”, a remarcat cu ironie Igor Boţan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?