X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Lupu îndeamnă la iniţierea negocierilor de formare a coaliţiei proeuropene

29 oct. 2015,, 18:22   Politică
3439 5
Лупу призывает незамедлительно начать переговоры по формированию проевропейской коалиции
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, și-a îndemnat colegii de Parlament să iniţieze neîntîrziat negocierile de formare a coaliţiei proeuropene. Despre aceasta politicianul le-a relatat jurnaliştilor în Parlament, joi, după procedura de vot asupra demisiei Guvernului.

"Unica cale, care nu are alternative, este crearea noii coaliţii proeuropene. Noi sîntem obligaţi să iniţiem negocierile în acest sens cu toate partidele care se consideră proeuropene. Astăzi sau mîine de dimineaţă le vom telefona colegilor noştri şi le vom propune să ne întîlnim pentru a discuta aceste subiecte", a spus Lupu.

El s-a arătat convins că deputaţii sînt în stare "să uite de supărările personale, ambiţii şi mîndrie, pentru a lucra în interesele ţării".

"Parlamentul nu este locul potrivit pentru toate acestea. Este locul pentru soluţionarea problemelor ţării. În acest caz, va fi un test, pentru ca oamenii să vadă cine vorbeşte şi cine face. Acum avem nevoie de fapte, nu de declaraţii", a spus Lupu.

El s-a arătat convins că în Parlament poate fi creată o coaliţie proeuropeană durabilă.

"Calculul matematic elementar arată că putem forma o asemenea coaliţie în componenţă de 55 de deputaţi, pentru a asigura sprijin politic viitorului guvern", a declarat Lupu. Explicînd poziţia PDM, care a votat pentru votul de neîncredere Guvernului, acesta a spus că a fost generată de acţiunile PLDM şi ale prim-ministrului Valeriu Streleţ.

"Am văzut aceleaşi acţiuni – agresivitate, ultimatumuri, presiuni şi şantaj. Astfel am fost nevoiţi să procedăm în acest mod, cu atît mai mult că Streleţ a refuzat să demisioneze benevol, pentru a păstra coaliţia de guvernare", a menţionat Lupu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?