Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Streleț: Provocările care ne stau în față sînt fără precedent

29 oct. 2015,, 11:23   Politică
2169 1

Streleț: Provocările care ne stau în față sînt fără precedent
Foto: sputnik.md

De la învestirea în funcție și pînă în prezent, Guvernul Alianței pentru Integrare Europeană și-a asumat o serie de angajamente menite să scoată țara din impas. Declarația a fost făcută de premierul Valeriu Streleț în timpul prezentării raportului de activitate, în plenul Parlamentului, notează NOI.md.

Potrivit lui Streleț, odată învestit, Guvernul a reactualizat planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de asociere cu UE și a acționat în direcția restabilirii bunelor relații cu partenerii de dezvoltare.

„Principalele direcții pe care s-a concentrat Guvernul sînt următoarele: asumarea fără rezerve a obiectivului de integrare europeană și reclădirea bunelor relații cu toți partenerii de dezvoltare, cît și menținerea într-o bună dinamică a relațiilor cu cei mai apropiați vecini. A fost menținută o relație excelentă cu autoritățile de la București”, a menționat Streleț.

O altă prioritate, afirmă premierul, a fost stabilizarea sectorului financiar-bancar, prin demararea procesului de lichidare a băncilor devalizate și continuarea anchetei în cazul fraudelor bancare, astfel încît a fost semnat deja contractul cu un consorțiu de companii internaționale.

Potrivit lui Streleț, o altă direcție importantă pentru Guvern a fost stabilirea unui dialog constructiv cu mediul de afaceri – patronate, Consiliul Economic pe lîngă Prim-ministru, Asociația Investitorilor Străini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?