Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Ciobanu: Democrații vor încerca să facă aceasta cu mîinile altora

26 oct. 2015,, 11:15   Politică
14875 3
Чобану: Демократы попробуют это сделать чужими руками
Foto: ipn.md
„Nu este atît de important, cine îi va susține pe comuniști și socialiști în Parlament în demersul lor de a exprima moțiune de cenzură Guvernului. Principalul este că scopul a fost stabilit și, după cum denotă practica tuturor combinațiilor precedente, el va fi realizat”, a opinat analistul politic Victor Ciobanu, comunică NOI.md.

La 22 octombrie, 42 de deputați în Parlament din fracțiunile comuniștilor și socialiștilor au solicitat exprimarea moțiunii de cenzură Guvernului. La următoarea ședință a Legislativului, care va avea loc joi, 29 octombrie, aleșii poporului trebuie să se pronunțe în legătură cu aceasta. Dar va acumula această inițiativă cele 51 de voturi necesare?

„Nu are importanță pe cine îl vor convinge să voteze cu vreun oarecare pretext. Pînă joi este suficient timp pentru a acumul voturile necesare. Democrații, ca de obicei, vor încerca să facă aceasta cu mîinile altora. Ei doar nu vor să fie acuzați că au demis un guvern proeuropean, de aceea, ei vor căuta diverse „variante intermediare”, a spus expertul.

În opinia lui, dacă nu vor ajunge cîteva voturi, ei ar putea propune și modul liber de vot, conform căruia cîțiva deputați democrați își vor exprima atitudinea furioasă față de poziția intransigentă a PLDM, care solicită demiterea luptătorilor cu corupția – procurorului general și directorului CNA – în timp ce a început marea luptă cu corupția.

„Pretextul va fi găsit, afirmă Victor Ciobanu. Guvernul va fi demis – sînt sigur de aceasta. Nu există o altă formulă. Nu-mi imaginez cum pot fi convinși cei care rămîn în PLDM să nu plece din alianță. Toate acestea nu funcționează. După alegerile din 30 noiembrie 2014, am trecut și prin varianta guvernării minoritare cu comuniștii în formă neevidentă și majoritară, din care democrații permanent îi scoteau pe democrați pînă la 51 de voturi, iar înlăturîndu-l pe liderul „verzilor” – pînă la 50 de voturi. Această coaliție nu funcționează. De aceea, scopul pe termen lung este de a trece de alegeri și de a-l aduce în Parlament pe Usatîi. Deocamdată se va încerca reformarea fără alegeri pînă la ora cînd va trebui ales președintele”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?