X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul va simplifica calcularea pensiilor

15 oct. 2015,, 11:15   Societate
3999 1
Правительство упростит расчет пенсий
Foto: moldovenii.md
Guvernul a aprobat amendamente la Legea privind pensiile de asigurări sociale de stat. Modificările prevăd simplificarea procedurii de calculare a pensiilor cetățenilor, care au muncit în unele instituții și întreprinderi, transmite NOI.md.

Cabinetul de Miniștri a aprobat amendamentele la Legea privind pensiile, care se referă la simplificarea procedurii calculării pensiilor cetățenilor, care au muncit în unele instituții și întreprinderi. Modificările la lege prevăd că simplificarea procedurii va fi posibilă doar în cazul pierderii actelor confirmative din arhivă din cauza incendiului, inundației, conflictului armat sau deteriorării în situații de calamități naturale sau excepționale. Mărimea pensiei va fi echivalată cu cuantumul mediu lunar al salariului, în funcție de categoria beneficiarilor la momentul depunerii cererii pentru perfectarea pensiei.

Alte amendamente la Legea privind pensiile de asigurări sociale de stat au fost adoptate în baza recomandărilor Curții de Conturi și se referă la termenele aprobării dreptului la primirea pensiei. Amendamentele vor permite de a evita situația, cînd normele de drept admit de a prezenta actele pentru acordarea pensiei în termen de 30 de zile și adoptarea ulterioară a decizie privind alocarea ei în termen de 15 zile. În acest mod, termenele privind adoptarea deciziei de alocare a pensiei sau de respingere se prelungesc cu pînă la 30 de zile din momentul depunerii cererii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?