Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În presă se vehiculează că un şef de la Ministerul de Interne a vîndut pentru $250 de mii informaţii unui interlop

13 oct. 2015,, 14:10   Societate
3683 1
Foto: advodom.ru
Unul dintre conducătorii Ministerului Afacerilor Interne din Moldova ar fi vîndut pentru $250 de mii informaţii operative interlopului Oleg Pruteanu, cunoscut în lumea criminală ca "Borman". Unele surse media din Moldova au intrat în posesia copiei scrisorii adresate unui şef al Inspectoratului General al Poliţiei de la Serviciul federal al Federației Ruse pentru trafic de droguri, semnată de generalul de poliţie Serghei Moskaliov.

În scrisoare se afirmă că Pruteanu conduce o comunitate criminală care se ocupă de livrarea drogurilor din Uniunea Europeană prin Moldova în Rusia. Se mai subliniază că "Borman" este gata să achite un sfert de milion de dolari pentru date obținute de la poliţiştii neonești referitoare la informatorii poliţiei.

În scrisoare se mai menţionează că la Moscova poliţia antidrog a desfăşurat operaţiuni în privinţa cetăţenilor moldoveni Petru Grăjdeanu şi Andrei Popa, domiciliaţi în capitala Rusiei. Ei sînt coordonatorii grupării criminale etnice moldoveneşti din Rusia. Astfel, în automobilul lui Grăjdeanu, aflat în garajul său, a fost găsit un ascunziş pentru transportarea loturilor mari de droguri şi 13,6 kg de haşiş.

Săptămîna trecută procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov, a informat într-o conferinţă de presă că cifra anuală a drogurilor din capitală este de circa 1 miliard de euro. Doar în baza dosarelor penale deschise au fost confiscate peste 177 kg de droguri, evaluate la 181 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?