Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Streleţ: Justiţia este putredă şi dependentă politic

10 oct. 2015,, 11:30   Politică
3838 9

Foto: ipn.md

Justiţia din Republica Moldova este putredă şi coruptă, iar în ţară nu guvernează legea. Declaraţia a fost făcută de premierul Valeriu Streleţ în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”, transmite IPN.

„Sistemul judecătoresc nu este controlat de clasa politică, cât de înşişi reprezentanţii lui. Este un sistem care trebuie resetat. Justiţia moldovenească are şi un înalt grad de dependenţă politică. În ultimii ani, au fost schimbaţi o treime din judecători, însă lucrurile din sistem nu par să se îmbunătăţească. Aceasta deşi Mihai Poalelungi, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie susţine că lucrurile merg spre bine, deoarece a scăzut numărul dosarelor pierdute la CEDO”, a spus Streleţ.

Şeful cabinetului de miniştri a comunicat că a fost elaborat un pachet de legi de natură să amelioreze situaţia din justiţie. „Este vorba despre stabilirea limitei de 12 luni pentru examinarea dosarelor în instanţa de judecată, formarea instanţelor specializate în dosarele de corupţie, unde magistraţii vor fi selectaţi minuţios, vor fi efectuate reorganizări interne în instanţele judecătoreşti. Sper că împreună cu societatea vom reuşi să facem ordine în sistemul judecătoresc”, a spus premierul.

Întrebat de ce duminica trecută protestatarii au ales asalteze sediul cu firmele lui Vlad Plahotniuc, dar au evitat să protesteze la firmele lui Vlad Filat, Valeriu Streleţ a spus: „Probabil că cei din Platforma „DA” au probe că anume aceste firme sunt implicate în comiterea unor fraude importante”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?