Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

SUA sprijină eforturile Moldovei de accelerare a semnării memorandumului cu FMI

9 oct. 2015,, 12:45   Economie
2196 0
Foto: radio-resita.ro
SUA sprijină eforturile Moldovei de accelerare a procesului de semnare a Memorandumului cu FMI. Declarația a fost făcută de către asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Bridget Brink, aflată la Chişinău într-o vizită de lucru, la întrevederea de ieri cu prim-ministrul Valeriu Streleţ.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, premierul a declarat că SUA sînt un partener extrem de important pentru Moldova şi a îndemnat la aprofundarea dialogului strategic între cele două state.

Premierul a pledat, în particular, pentru impulsionarea dialogului pe segmentul energetic, precizînd că acest domeniu este prioritar în contextul aspiraţiilor Republicii Moldova de a deveni eligibili pentru un nou Program Compact al Corporaţiei Provocările Mileniului.

Potrivit lui Bridget Brink, lupta cu corupţia este una dintre priorităţile Guvernului, care şi-a asumat angajamentul de a implementa o serie de reforme ambiţioase.

Bridget Brink consideră important de asigurat supremaţia legii şi continuarea reformelor şi domeniul justiţiei şi luptei cu corupţia.

Opinia ei a fost împărtăşită de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. La întrevederea cu reprezentanta Departamentului de Stat al SUA, el a menţionat că pe lîngă Parlament a fost creat Grupul de lucru cu privire la reformarea şi relansarea sistemului anticorupţie, care are scopul de a "reglementa acest sistem, începînd cu prevenirea şi terminînd cu combaterea corupţiei".

La întrevedere s-au discutat şi subiecte ce vizează Găgăuzia, regiunea transnistreană, securitatea energetică a Republicii Moldova şi cooperarea cu FMI.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?