Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Streleț: Ne propunem să semnăm acordul cu FMI pînă la finele lunii noiembrie (VIDEO)

6 oct. 2015,, 13:28   Economie
4222 4

Streleț: Ne propunem să semnăm acordul cu FMI pînă la finele lunii noiembrie
Foto: noi.md

Autoritățile de la Chișinău urmează să pună în aplicare o serie de măsuri urgente recomandate de misiunea Fondului Monetar Internațional. Ulterior, în prima parte a lunii noiembrie, Guvernul va lansa o nouă invitație la adresa FMI, pentru a efectua o vizită în vederea semnării acordului-memorandam cu instituția financiară, a anunțat astăzi Valeriu Streleț. Premierul a vorbit despre rezultatele discuțiilor cu delegația FMI, care și-a încheiat astăzi vizita la Chișinău, notează NOI.md

Potrivit șefului executivului, recomandările Misiunii vizează finalizarea auditului din sectorul energetic și punerea în aplicare a tarifelor reale la gaz și energia electrică.

„Am convenit asupra unui set de măsuri urgente care trebuie întreprinse în perspectivă imediată. Atunci cînd vom fi noi gata, misiunea FMI va reveni la Chișinău. Pînă la sfîrșitul lunii octombrie ne facem temele, iar în prima parte a lunii noiembrie le vom face invitația, astfel încît pînă la sfîrșitul lunii noiembrie să semnăm acordul și să-l transmitem spre aprobare bordului FMI”, a explicat Streleț.

O altă măsură recomandată de FMI vizează finalizarea lichidării controlate a celor trei bănci cu probleme, precum și investigarea fraudelor din sectorul bancar, afirmă Streleț. Reprezentanții FMI s-au arătat îngrijorați de situația per ansamblu din sectorul financiar-bancar.

„Este necesară o radiografie a sistemului financiar, a politicilor macroeconomice, a reformelor structurale în acest sector, adoptarea legislației necesare care să asigure independența și funcționalitatea regulatorului, în așa mod încît să ne asigurăm că sectorul este unul durabil, stabil”, a punctat premierul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?