X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Chirtoacă: Sînt absolut convins că nimeni în Moldova nu dorește repetarea evenimentelor din 7 aprilie! (VIDEO)

5 oct. 2015,, 12:45   Societate
3448 8

Chirtoacă: Un protest este eficient doar dacă este pașnic
Foto: noi.md

„Ar fi bine ca oricare om care dorește să protesteze, oricare organizator, grup, partid, să-și dea seama că un protest are sens și este eficient doar dacă este pașnic, chiar dacă el ar dura săptămîni și luni de zile”, s-a pronunțat Dorin Chirtoacă cu referire la protestele din acest weekend, relatează NOI.md.

În cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei, primarul capitalei s-a expus pe marginea protestelor ce au avut loc vineri seară și duminică în centrul capitalei. El s-a arătat nemulțumit de unele acțiuni ilegale ale protestatarilor: „Ceea ce s-a întîmplat vineri spre sîmbătă și, respectiv, duminică, probabil a fost perceput de noi toți ca fiind un început de 7 aprilie. Sînt absolut sigur că nimeni în Republica Moldova nu dorește repetarea unui «7 aprilie»!”

„În momentul în care un protest din pașnic devine bătaie de joc și distracție, precum cei care s-au amplasat pe bulevardul Ștefan cel Mare fără să aibă necesitate, sau cum ieri, au încercat să intre în clădirea Parlamentului și, respectiv, să creeze dezordine în oraș, - asta deja duce la efect de bumerang”, a declarat Chirtoacă.

În cele din urmă, edilul capitalei a făcut și un apel către cei aflați în Piața Mării Adunări Naționale: „Păstrați caracterul pașnic al protestelor! Doar asta vă va aduce succes! Nu încercați să treceți la acțiuni cu caracter agresiv sau în bătaie de joc, jucînd fotbal noaptea pe bulevard sau fredonînd cîntece «Мы пойдем с конем по полю вдвоем». Asta nu face parte din patriotism față de Republica Moldova!”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?